dimecres, 28 de novembre del 2012

Presentació de "Els contes de Hoffmann"


Des de l’àrea de música s’ha programat una sortida per veure l’espectacle “Operetta”. La feina prèvia serà que cada una dels cursos que hi ha d’anar, presenti una de les òperes que veurem.

Al nostre grup li ha tocat “Els contes d’Hoffmann” de Jacques Offenbach. Partim de la base que som un grup de 3r i no tenim microportàtils, això dificulta la feina de recerca i maneig de les eines digitals.

1.       Conèixer l’òpera. A partir d’un text emplenar una fitxa amb la següent informació: Títol de l’òpera i autor, data i lloc de l’estrena, idioma original, actes i argument, tessitura de les veus, curiositats i anècdotes...
2.       Elaboració d’un suport visual per complementar la presentació. Per a aquesta activitat l’eina seleccionada ha estat glogster.
3.       Assajar i preparar la presentació oral a consciència.
4.       Presentació oral a altres cursos utilitzant el glog com a suport.

La part més complexa ha estat l’elaboració de l’argument, els costa molt sintetitzar, de manera que ho férem tots junts. La resta d’informació la cercaren en grups de 4.

Una altra dificultat afegida ha estat el no disposar de microportàtils per a que cada grup pogués crear el seu glog a la seva mida. De manera que n’hem elaborat un entre tots. Més abaix veureu el resultat.

Les dues darreres parts encara no s’han duit a terme, per tant encara no puc fer-ne cap valoració.

Durant dues sessions a la setmana feim Tallers, un d’ells “Aventura digital”. Per tal de treballar amb profunditat l’eina glog, he creat perfils d’estudiants que s’utilitzaran a aquestes sessions. Avui hem començat i només hi ha hagut temps de fer un primer contacte. Anirem provant!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada